autor: František Hobizal.
Masové rolády patří běžně do české kuchyně. Nejčastěji se dělají rolády z kuřecího nebo vepřového masa a plní se nejrůznějšími dalšími ingrediencemi. Zde opravdu záleží pouze na tom, kdo má co rád. Já například v roládě miluji žampióny, anglickou slaninu a sýr Niva. Tyto tři ingredience si do rolády dávám nejčastěji a potom různě doplňuji podle chuti.
My Vám dnes ale roládu nabídneme trochu jinak. Jedná se o kombinaci masa a sušeného ovoce. Především sušené meruňky nebo švestky se skvěle hodí k masu a tato kombinace opravdu uspokojí i mlsné jazýčky. Takže neváhejte a vyzkoušejte roládu malinko netradiční a odlišnou, nebudete litovat :-).
Ingredience
150g sušeného ovocem
800g vepřové rolády
1/2 lžičky pepře
1 lžička soli
50g rozinek
1 lžička cukru
2 lžíce strouhanky
2 lžíce másla
2 lžíce sádla
1/4l masového vývaru
1/8l smetany
1 lžička solamylu
Postup přípravy
Krok 1
Sušené ovoce namočíme přes noc do 1/4l vody, necháme přejít varem, odkapané pokrájíme na kousky, smícháme s rozinkami, cukrem a strouhankou, rozklepaný plát masa osolíme a opepříme.
Krok 2
Náplň z ovoce dáme doprostřed připraveného plátu masa, pečeni zavineme, omotáme nití a svážeme.
Krok 3
Sádlo zpěníme v pekáči při střední teplotě, maso opečeme a poté zalijeme masovým a ovocným vývarem, přikryté pečeme při střední teplotě, obracíme a poléváme.
Krok 4
Do vypečené šťávy vmícháme smetanu s rozmíchaným solamylem, svaříme, zjemníme čerstvým máslem a omáčku dochutíme.
http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/veprova-rolada-se-susenym-ovocem/
Facebook komentáře