autor: František Hobizal.
Poměrně oblíbené jsou v našich končinách různé saláty – ať už jako příloha k hlavnímu jídlu, tak i jako lehké hlavní jídlo např. k večeři. V letních a horkých dnech je vhodnou volbou například lehký řecký salát. Příprava takového salátu je velmi jednoduchá a zabere Vám pouze několik minut. Navíc je velmi osvěžující a vhodný i pro ty, kteří si hlídají svou váhu.
Ingredience
- 4 rajčata
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké dílky
- 16 černých oliv
- 85 g sýru feta, nakrájeného na plátky
- 4 lžíce řeckého olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
Postup přípravy
Krok 1
Rajčata omyjte a nakrájejte na větší kusy, červenou papriku omyjte, přepulte, zbavte osemení a nakrájejte na větší kusy, okurku oloupejte, podélně přepulte, zbavte semínek a nakrájejte na velké kousky.
Krok 2
Rajčata, papriku a okurku dejte do větší mísy, přidejte olivy, lehce promíchejte, prokapejte olivovým olejem, zasypte cibulí, přidejte sýr feta a poprašte oreganem.
http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/recky-salat/
Facebook komentáře