autor: František Hobizal
Pizza je fenomenální pokrm italské kuchyně a i v současné době se jedná o velmi populární jídlo. Po dlouhou dobu se však jednalo pouze o placku velkou asi jako dlaň, která se potírala rajskou omáčkou. V dnešní době je však zvykem pizzu bohatě obložit různou zeleninou, žampiony, šunkou, sýry, dary moře, cibulkou atd.. Na ochucení se opět používá různé koření, mezi kterým hraje prim oregano.
Zkuste si udělat výbornou pizzu doma a dejte si na ní pouze to, co máte skutečně rádi. Zde Vám nabízíme výborné těsto a ten zbytek je opravdu pouze na Vás :-). Jedná se o velmi rychlé a finančně nenáročné jídlo.
Ingredience
- 500g hladké mouky
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce oleje
- 2,5dcl studené vody
- 1 kostka droždí
Postup přípravy
Krok 1
Smícháme všechny ingredience v domácí pekárně.
Krok 2
Poté necháme těsto pořádně vykynout.
Krok 3
Vykynuté těsto vyklopíme na pekáč a rozválíme.
Krok 4
Každý si na těsto dá to, co má rád.
Krok 5
Pečeme cca 20 min při teplotě 180-200°C. Prostě až jsou okraje zlatavé :-).
Zdroj: http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/pizza-jako-z-pizzerie/
Facebook komentáře