autor: František Hobizal.
Grilování zažívá v posledních letech v České republice obrovský rozmach a jeho obliba pravděpodobně ještě poroste. Gril najdete na každé chatě, chalupě nebo i jen zahradě. A každý má samozřejmě ten nejlepší recept. Češi nejčastěji grilují kuřecí maso, vepřové steaky a v poslední době je v oblibě i grilování zeleniny či sýrů.
Patříte i Vy mezi ty, kteří si myslí, že jejich grilované maso či jiné oblíbené pochutiny stojí za zmínku? Podělte se o své recepty s ostatními.
Recepty můžete vložit zde: http://www.ukazjakvaris.cz/pridat-recept-ukaz-jak-varis
Jeden takový typ pro Vás:
Grilované medailonky v marinovaných švestkách
Ingredience
- 4 pěkné, pevné, ale zralé švestky
- 200 g vepřové panenky
- 100 ml dezertního vína typu Kagor (nebo portské apod.)
- 30 g sýru s modrou plísní
- sůl, pepř podle chuti
Postup přípravy
Krok 1
Švestky rozpůlíme a vyjmeme pecku. Naložíme je do vína a marinujeme alespoň tři hodiny. Pak je vyjmeme, necháme okapat a na grilu opečeme z obou stran asi dvě minuty.
Krok 2
Panenku nakrájíme na špalíčky o tloušťce 3 cm. Lehce je rukou stlačíme a pak do růžova opečeme na grilu. Uložíme do tepla.
Krok 3
Na nahřátý talíř rozložíme švestky, na ně grilované plátky masa, které jen lehce osolíme a posypeme kousky sýra s modrou plísní a nasekanými bylinkami.
http://www.ukazjakvaris.cz/recipe/grilovane-medailonky-v-marinovanych-svestkach/
Facebook komentáře