Behaviorální švédský vědec si myslí, že kanibalismus mrtvol bude nezbytný kvůli dopadům změnám klimatu. Kontroverzní prezentaci přednesl švédské televizi během konference „Future of Food“ ve Stockholmu. Vědec uznává mnohá tabu, která by tato myšlenka musela překonat.
Už je Halloween? Švédský vědec vyvolal rozruch tím, že obhajoval, že aby se zastavily neblahé dopady klimatických změn, musí se lidé začít navzájem jíst. Samozřejmě nevolá po totálním kanibalismu, jak se to v historii praktikovalo. Spíše si myslí, že když překonáme některá velmi zřejmá tabu, mohli bychom uvažovat o pojídání lidských mrtvol.
Zatímco ve švédské televizi mluvil o Gastro Summitu zaměřeném na „jídlo budoucnosti“, behaviorální vědec a marketingový stratég Magnus Söderlund ze Stockholmské ekonomické školy navrhl, že abychom skutečně přijali zodpovědnost za změny klimatu, musíme v sobě „probudit myšlenku“, že konzumace lidského masa by měla být diskutována jako možnost v budoucnu.
Söderlund využil svůj televizní rozhovor na státní švédské televizi TV4 k prezentaci powerpointové prezentace nazvané „Dokážete si představit, že jíte lidské maso? Zahrnoval témata jako „Je kanibalismus řešením udržitelnosti potravin v budoucnosti? a „Jsme my lidé příliš sobečtí, abychom žili udržitelně?“
Vědec uznal „konzervativní“ tabu, která existují od starověku proti konzumaci lidského masa, a vidí to jako hlavní překážku šíření této myšlenky. Na druhou stranu Söderlund tvrdil, že naše budoucí zdroje potravy budou pravděpodobně stále vzácnější. Lidé by tedy museli myslet mimo zažitý koncept, aby získali svou obživu, s poukazem, že bychom také mohli jíst domácí mazlíčky, včetně hmyzu jako jsou kobylky a červy. Na řadu pak přicházejí lidé. Vědec si myslí, že pokud by lidé byli postupně navykáni na lidské maso, zájemců by bylo dost.
Odpor, který musí lidé překonat, aby mohli považovat jiné lidi za jídlo, je podle vědce spojen se sobectvím. Ale jako odborník na chování si myslí, že lidé mohou být nakonec „zmanipulováni“, aby „dělali správná rozhodnutí“.
Po Söderlundově prezentaci skutečně 8 % publika zvedlo ruku na otázku, zda by byli ochotni vyzkoušet lidské maso. Sám vědec je také otevřený tomu, že by „alespoň ochutnal“.
A pokud o celé této podnikavosti nejste dostatečně znechucení, tak existuje termín, který je třeba v tomto článku vynést, nazvaný „mannisko-kötts branschen“. To znamená v angličtině “the human flesh industry” a v češtině „průmysl lidského masa“. Doufejme, že to opravdu nepřijde.
Mezitím Söderlund plánuje pořádat další semináře o svém nápadu.
Podívejte se na tento trailer ke klasickému filmu „Soylent Green“ (1973) s Charltonem Hestonem v hollywoodském pojetí tohoto příšerného tématu:
Zdroj: bigthing.com , Překlad: Martin Kirschner (www.vipnoviny.cz)
Poznámka MK: Doporučuji vám video shlédnout a zapnout si české titulky. Ve více než třicet let starém sci-fi snímku zobrazuje oscarový režisér Richard Fleischer současný rok 2022, v němž přeplněná Země zápasí s nedostatkem potravin. Poslední spásou je syntetická strava Soylent, o jejímž původu jsou jen nejasné zprávy. Charlton Heston jako detektiv Thorn přichází při vyšetřování vraždy jednoho z vrchních představitelů Soylentu na hrůzné tajemství. To tajemství je, že lidé jsou zabíjeni a konzumováni jinými lidmi. Globalisté už tehdy plánovali zavést nedostatek potravin a skrze „odborníky“ chtějí dotlačit lidi ke kanibalismu.
Facebook komentáře