Autor: RANDY BOYER.
Tento jemno-chuťový recept na chléb s mandlovým máslem trvá několik sekund, než se složí a několik minut než se upeče, takže je ideální pro rušné dny. Tento chléb se snadno krájí na francouzské toasty a sendviče. Grilujte, opékejte nebo jezte kdykoliv, k snídani, obědu, večeři nebo svačině. Skvěle chutná i s trochou másla a pokapaným medem.
Ingredience:
1 šálek přírodního mandlového másla bez přísad*
4 vejce
1 lžička jedlé sody
špetka soli
*U přírodního ořechového másla často dochází k oddělování oleje, takže sklenici buď skladujte dnem vzhůru, nebo ji pořádně zamíchejte, aby se olej neusazoval.
Pokyny:
Jako bochník
Předehřejte troubu na 163 C. Vyložte chlebovou formu o rozměrech 10 x 20 cm pečicím papírem. Mandlové máslo a vejce šlehejte do hladka. Vmíchejte sůl a jedlou sodu. Těsto nalijte do připravené formy a pečte 30 minut. Chleba je hotový, když do něj můžete šťouchnout prstem a on se odrazí a neklesne, nebo do něj vložíte párátko nebo vidličku, která výjde čistá. Vyjměte z trouby a ochlaďte. Nakrájejte na plátky a zbytek porce zmrazte pro budoucí použití nebo uložte do lednice.
Jako mini samostatný chléb
Předehřejte troubu na 325 F (163 C). Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky na muffiny. Mandlové máslo a vejce šlehejte do hladka. Vmíchejte sůl a jedlou sodu. Těsto nalijte do připravené formy na muffiny a pečte 10 až 12 minut. Chleba je hotový, když do něj můžete šťouchnout prstem a on se odrazí a neklesne, nebo do něj vložíte párátko nebo vidličkukterá výjde čistá. Vyjměte z trouby a ochlaďte. Uchovávejte v mrazáku nebo lednici.
Znovu publikováno z: NaturallySavvy.com
Zdroj: theepochtimes.com
Facebook komentáře